Receptai
Šokoladinis-vanilinis keksas „Diena ir naktis“

Ingredientai:
- kiaušiniai 3 vnt
- cukrus 1 stiklinė
- kvietiniai miltai 2 stiklinės
- pienas 1 stiklinė
- vanilinis cukrus 10 g
- kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
- kakava 3 valgomieji šaukštai
- vanduo 100 ml
- sviestas 10 g
- juodasis šokoladas 50 g
Paruošimas:
Dubenyje suplakite kiaušinius su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Porcijomis supilkite pieną
ir ištirpintą sviestą. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir berkite į mišinį. Kruopščiai
permaišykite masę. Pusę atskirkite ir perpilkite į kitą dubenį.

Puodelyje sumaišykite kakavos miltelius su 100 ml vandens. Pilkite mišinį į vieną iš
dubenėlių su tešla. Permaišykite.

Apvalią 26-28 cm diametro kepimo formą sutepkite nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus. Į
centrą dėkite stiklinę. Supilkite tešlą iš 2 dubenėlių vienu metu iš priešingų pusių.

Pabarstykite smulkintu šokoladu.
Kepkite keksą 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Ištraukite stiklinę ir keksą iš
formos. Mėgaukitės!



