Receptai

Švelnios salotos su vištiena „Snaigė“

Patiekalas numatytas 5 porcijoms

Ingredientai:
– vištienos file – 170 g
– pievagrybiai – 120 g
– svogūnas – 1 vnt
– aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– morka – 1 vnt
– kiaušiniai – 3 vnt
– graikiniai riešutai – 50 g
– kietasis sūris – 60 g
– majonezas – 100 g
– druska – pagal skonį

Paruošimas žingsnis po žingsnio:
Paruošti būtinus produktus salotoms Snaigė su vištiena.

Grybus galima imti bet kokius. Aš naudojau šviežius pievagrybius. Juos reikia nuplauti, nusausinti, smulkiai supjaustyti. Jei grybai šaldyti, juos būtina atšildyti kambario temperatūroje ar šaldytuve.

Svogūną nulupti, nuplauti, smulkiai supjaustyti.

Į keptuvę pilti aliejų, dėti grybus su svogūnais. Apkepti grybus ant vidutinės ugnies, kol bus gatavi, periodiškai pamaišant. Grybų gaminimui įpusėjus pasūdyti. Gataviems grybams leisti ataušti.

Vištienos file išvirti verdančiame sūdytame vandenyje kol bus gatava. Išimti file iš sultinio, ataušinti, supjaustyti smulkiais kubeliais.

Kiaušinius kietai išvirti, užpilti šaltu vandeniu, kad atauštų. Kiaušinius nulupti, baltymus atskirti nuo trynių.

Graikinius riešutus susmulkinti nelabai smulkiai bet kokiu būdu. Galima pasinaudoti blenderiu ar smulkiai sukapoti peiliu. Esant pageidavimu galima paprasčiausiai sugrūsti.

Trynius smulkiai sutarkuoti.

Baltymai – viršutinis salotų sluoksnis. Pusę baltymų aš nudažiau arbatos nuoviro pagalba, kad snaigės pavidalo papuošimas gerai matytųsi. Tam užplikyti 1,5 arbatinio šaukštelio arbatžolių 1 stikline vandens, dėti baltymus į nuovirą 15 min. Paskui baltymus išimti, nusausinti. Žinoma, tai esant pageidavimui, baltymų dažyti nebūtina.

Dėti salotas į plokščią lėkštę. Pirmas sluoksnis – vištiena. Sutepti majonezu.

Paskui tarkuotos morkos, esant pageidavimui truputį pasūdyti.

Sutepti majonezu.

Sluoksnis keptų grybų. Majonezu tepti nereikia.

Paskui išdėlioti tarkuotus trynius.

Majonezas.

Sekantis sluoksnis – smulkinti graikiniai riešutai.

Sūrį smulkiai sutarkuoti, dėti viršuje. Sutepti majonezu.

Viršūnėlė – dažyti baltymai, smulkiai sutarkuoti. Salotų šonus sutepti majonezu ir papuošti likusiais tarkuotais baltymais.

Viršuje iš majonezo nupiešti snaigę. Dėti salotas į šaldytuvą 2 val, kad persisunktų. Gero apetito!

Vietoj file tiks ir kitos vištienos dalys (šlaunelės, kulšelės). Vištą taip pat galima apkepti supjausčius gabaliukais ar iškepti orkaitėje.
Sūrį galima imti bet kokį: lydytą, sūryme ar puskietį.

Jei naudojami miško grybai, juos iš pradžių būtina išvirti, paskui apkepti, kol bus gatavi.
Pas mus salotos visiems iškart patiko dar ir todėl, kad labai mėgsta visokius grybus.

Related Articles

You cannot copy content of this page