Receptai
Gardžiausias ir populiariausias silkės užkandis ant jūsų stalo!

INGREDIENTAI:
- Silkė filė 3 vnt. (skaniau riebesnės, pačių išdarinėtos)
-
Obuoliai 1 vnt. rūgštesni
-
Kiaušiniai 2-3 vnt. virti
-
3 riekės batono
-
Svogūnai 1 vnt. (nedidelio)
-
Citrinos sultys 1 arbat. š.
-
Alyvuogių aliejus 1 valg. š. arba pagal skonį
-
Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
-
Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
-
Šiek tiek pieno

KAIP GAMINTI :
1. Batono riekeles pamirkau piene 10-15 minučių.


2. Obuolį nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais gabalėliais. Silkę irgi pasmulkinu į nedidelius gabaliukus. Svogūną perpjaunu į kelias dalis.

3. Mėsmale sumalu obuolį, silkę, svogūną ir nusunktą batoną.

4. Į masę įdedu aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišau. Paragauju, ar užtenka rūgštelės (jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių), pagardinu trupučiu maltų juodųjų pipirų. Padedu bent pusvalandukui į šaldytuvą.

Patiekiamas su juoda duona, skrebučiais. Skanu ir su šaltomis ar karštomis virtomis bulvėmis.



