Receptai

Raudona žuvis puikiai atrodo ant šventinio stalo. 2 raudonos žuvies sūdymo būdai

Raudona žuvis puikiai atrodo ant šventinio stalo – ją galima patiekti porcijomis, o galima raudonos žuvies pagrindu paruošti daugybę patiekalų. Galima tiek nusipirkti sūdytą žuvį, tiek pasūdyti ją namie savarankiškai, tuo labiau tai visiškai nesunku.

Sausas raudonos žuvies sūdymas

1. Nuplaukite file, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite į indą, iš anksto padarę pagalvę iš druskos, cukraus (10:1).

2. Viršų apibarstykite prieskoniais ir žolelėmis pagal pageidavimą – pipirai, lauro lapai, bazilikas, čiobrelis, rozmarinas. Galima įpilti truputį citrusų sulčių.

3. Iš pradžių porą valandų žuvis sūdosi kambario temperatūroje ir tik po to dedama į šaldytuvą kelioms valandoms (10-16).

Šlapias raudonos žuvies sūdymas

1. Šlapiam būdui paruoškite sūrymą ,druską ir cukrų (10:1) sumaišykite su vandeniu.

2. Dėkite file į indą ir užpilkite sūrymu, pilnai padengdami žuvį.

3. Pilkite prieskonius ir citrusų sultis, šlapia žuvis marinuojasi 7-10 val.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page