Receptai
Raudona žuvis puikiai atrodo ant šventinio stalo. 2 raudonos žuvies sūdymo būdai
Raudona žuvis puikiai atrodo ant šventinio stalo – ją galima patiekti porcijomis, o galima raudonos žuvies pagrindu paruošti daugybę patiekalų. Galima tiek nusipirkti sūdytą žuvį, tiek pasūdyti ją namie savarankiškai, tuo labiau tai visiškai nesunku.
Sausas raudonos žuvies sūdymas
1. Nuplaukite file, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite į indą, iš anksto padarę pagalvę iš druskos, cukraus (10:1).
2. Viršų apibarstykite prieskoniais ir žolelėmis pagal pageidavimą – pipirai, lauro lapai, bazilikas, čiobrelis, rozmarinas. Galima įpilti truputį citrusų sulčių.
3. Iš pradžių porą valandų žuvis sūdosi kambario temperatūroje ir tik po to dedama į šaldytuvą kelioms valandoms (10-16).
Šlapias raudonos žuvies sūdymas
1. Šlapiam būdui paruoškite sūrymą ,druską ir cukrų (10:1) sumaišykite su vandeniu.
2. Dėkite file į indą ir užpilkite sūrymu, pilnai padengdami žuvį.
3. Pilkite prieskonius ir citrusų sultis, šlapia žuvis marinuojasi 7-10 val.
Gero apetito!