Virtuve

Kaip pagaminti aštrų pomidorų padažą

Ingredientai:

  • 1 kg baklažanų
  • 3 kg pomidorų
  • 200 g aitriųjų pipirų
  • 6-8 skiltelės česnako
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • malti čiobreliai

Paruošimas

  1. Pradžiai nuplauk baklažanus ir pipirus, nusausink ir išdėliok ant skardos. Kepk daržoves įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Pipirus išimk po 30 min, o baklažanus kepk apie valandą.
  2. Tuo metu užsiimk pomidorais. Gerai juos nuplauk, pašalink kotelius ir sutrink blenderiu. Atskirai blenderyje susmulkink česnaką.
  3. Aitriuosius pipirus ataušusius smulkiai supjaustyk, o iš baklažanų išimk minkštimą ir susmulkink jį. Baklažanų žievės neprireiks.
  4. Pomidorus dėk ant ugnies virti. Kai jie užvirs, dėk smulkintą česnaką, druską, cukrų, pipirus ir čiobrelius. Po to dėk baklažanus ir pipirus,kruopščiai permaišyk. Leisk truputį pavirti, 5-7 min.
  5. Nuimk padažą nuo ugnies ir išpilstyk į paruoštus stiklainius. Sterilizuoti jų nereikia, o štai dangtelius pavirinti reikia. Uždaryk stiklainius, apversk ir palik ataušti. Po paros padažą galima valgyti.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page
Close