Receptai

Krapai su druska stiklainyje žiemai

Ingredientai

  • Krapų su druska paruošimui žiemai reikia:
  • krapai – 2 ryšulėliai (200 g)
  • druska (aš ruošiau su jūros druska) – 100 g
  • Stiklainių paruošimui:
  • 9% actas – 30 ml
  • Išeiga apie 300 g sūdytų krapų

Paruošimo etapai

Ruošinio gamybai aš naudojau štai tokius ingredientus. Gerai nuplaukite krapus, truputį nupurtykite
vandenį, dėkite ant kiaurasamčio ar rankšluosčio. Palikite apie 10 min.

Grubias šakeles nupjaukite, jų galima neišmesti, o suvyniojus į kepimo popierių, foliją ar maistinę plėvelę
dėti į šaldiklį. Žiemą šias aromatingas šakeles galima naudoti ruošiant daržovių sultinį, žuvienę ar keptą
žuvį.

Švelnias, jaunas krapų šakeles smulkiai supjaustykite.

Dėkite į pjaustytus krapus druską.

Permaišykite.

Paruoškite stiklainius žalumynų fasavimui: stiklainį išplaukite, pilkite į jį actą, uždenkite dangteliu, gerai
supurtykite ir išpilkite actą. Paskui į švarų stiklainį dėkite sūdytus krapus, kiekvieną sluoksnį
prispausdami šaukštu.

Stiklainį su krapais ir druska uždarykite plastikiniu ar užsukamu dangteliu ir dėkite į šaldytuvą. Tokį
ruošinį šaldytuve rekomenduojama laikyti šaldytuve apie 6 mėnesius. Šis aromatingas ruošinys žiemą
puikiai papildys daugelį patiekalų. Sūdytų krapų dedu po 1-2 arbatinius šaukštelius į pirmuosius
patiekalus.

Žiemą su krapais ir druska ruošiu padažus, dedu į nesaldžius kepinius.

Atminkite, kad ruošinys pakankamai sūrus.

Skanių ir malonių gaminių!

Related Articles

You cannot copy content of this page