Receptai
Gaivinantis vasariškas nekeptas braškių tortas. Greitas ir skanus!

Ingredientai:
- braškės – ½ kg
- kvadratiniai smėliniai sausainiai – 300 g
- vidutinio riebumo grietinėlė – 2 stiklinės
- cukraus pudra – ¼ stiklinės
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- vanilinis cukrus – 1 pakelis
- druska – ¼ arbatinio šaukštelio
Paruošimas:
Plauname braškes ir šaliname uodegėles.
Saują uogų atidedame papuošimui.
Likusias uogas supjaustome plokštelėmis ir sumaišome su cukrumi.
Suplakame grietinėlę, kol susidarys stangrios putos ir palaipsniui beriame cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų.

Užtiesiame formą maistine plėvele ar pergamentu. Dedame pusę sausainių vienu sluoksniu, paskui paskirstome 1/3 pjaustytų uogų.



Dosniai sutepame uogas grietinėle, paskui dedame dar vieną sluoksnį sausainių, braškių ir grietinėlės.


Deserto viršų puošiame uogomis, torto šonus sutepame grietinėlės likučiais.
Dedame tortą į šaldiklį 3-4 val.

Gero apetito!
Tai jums tikrai patiks!



