Patarimai

Produktas, kuris pakeitė man mėsą, žuvį ir salotas!

Avokadas dabar nebėra egzotika. Lyg ir vaisius, lyg ir daržovė, išoriškai primenanti riešutą (iš tiesų vaisius) paprastai parduotuvėje guli šalia daržovių.

Avokado nauda

Būtent didelis oleino rūgšties ir ląstelienos lygis, o taip pat gausybė vitaminų, mineralinių medžiagų ir mikroelementų daro avokadą tikru supermaistu. Reguliarus avokado vartojimas užtikrina odos jaunystę, daro širdį ir kraujagysles stiprius, gerina atmintį ir stiprina imunitetą.

Kalio avokaduose daugiau nei bananuose, o vitamino E kiekis muša visus rekordus. Maistingas vaisiaus minkštimas – gamtinis antioksidantas, ląstelių apsauga nuo patologinių pokyčių. O priedo prie visko avokadas – stiprus afrodiziakas, padeda padidinti (visomis prasmėmis) jautrumą ir vyrams, ir moterims.

Kad vaisius teiktų maksimalią naudą, būtina mokėti jį išsirinkti, o taip pat užtikrinti reikiamas laikymo
sąlygas.

Kaip išsirinkti ir laikyti avokadą

Kaip ir daugelis kitų vaisių bei daržovių, avokadai į prekybą patenka nepilnai sunokę. Ant prekystalių dažniau matome ryškiai žalios spalvos vaisius. Teikite pirmenybę avokadams su tamsia odele, bet be įspaudų.

Kad palengvintume pasirinkimą, siūlome orientuotis į kotelį. Pašalinkite jį ir pažiūrėkite – jei jo tvirtinimosi vieta žalsva ir gelsva – avokadas optimalaus sunokimo, jei ruda – grąžinkite prekę ten, kur gulėjo.

Ne bėda, jei jūs nusipirkote nesunokusius avokadus, jie puikiai pasieks kondiciją kambario temperatūroje kelių dienų bėgyje (kartu su obuoliais dar greičiau).

Kaip rodo praktika, perpjautas avokadas geriausiai išsaugo spalvą šalia supjaustyto svogūno.

Apetitiškas vaizdas išlieka ilgiau, apšlaksčius minkštimą citrinos ar laimo sultimis. Dar viena gudrybė: jei
nusprendėte palikti pusę avokado vėlesniam laikui, nešalinkite kauliuko.

Kaip vartoti avokadą

Riebumas ir maistingumas – pagrindiniai avokado bruožai. Būtent šios vaisiaus savybės paverčia jį sveika alternatyva įvairioms sumuštinių užtepėlėms, o taip pat majonezui salotose iš jūrų gėrybių ar kiaušinių. Avokadas – puikus pagrindas įvairiems glotnučiams.

Pilnagrūdį duoniuką su avokadų pasta kombinuokite su kitais ingredientais pagal savo skonį. Virti kiaušiniai, daržovės, konservuotas tunas, riešutai, avinžirniai… Skrebučių su avokadu variacijų nesuskaičiuosi!

Paprasčiausia – supjaustyti vaisių riekutėmis, apšlakstyti jas citrinų sultimis ir išdėlioti ant skrebučio.

Sveikas užkandis pasotins ilgam. Avokadas – augalinis mėsos analogas, proteino šaltinis, būtinas produktas sportininkams ir norintiems priaugti raumenų masės. O kaip žinia, daugiau raumenų – mažiau riebalų.

Avokado kauliukas nusipelno atskiro dėmesio. Įsmeikite jį į gruntą – netrukus grožėsitės gražiu kambariniu medeliu!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page