Receptai
Svogūniniai paplotėliai iš mielinės tešlos. Greitų pusryčių receptas
Ingredientai:
- svogūnas – 1 vnt
- česnakas – 1 skiltelė
- vanduo – 200 ml
- cukrus – 50 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
- mielės – 1 arbatinis šaukštelis
- kvietiniai miltai – 600 g
Paruošimas:
Stambiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pilkite vandenį, įmuškite kiaušinius,
susmulkinkite ingredientus blenderiu iki vienalytės būsenos.
Į kiaušinių bei svogūnų mišinį dėkite druską, cukrų, mieles ir 2 valgomuosius šaukštus
aliejaus, gerai permaišykite.
Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite valandai.
Padalinkite tešlą į 8 dalis, iš kiekvienos suformuokite paplotėlį, o paskui iškočiokite.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių.
Į svogūninius paplotėlius iš mielinės tešlos galima dėti daugiau česnako, jei mėgstate
pikantiškumą.
Taipogi galite paeksperimentuoti su mėgstamais prieskoniais. Paplotėlių
skonis kiekvieną kartą bus skirtingas!