Receptai

Visada mažai, kiek bepagamintum. Skanėstas iš faršo per 30 minnučių

Tinginių brizoliai. Tai nerealiai skanūs, neįtikėtinai minkšti, apetitiški vyniotiniai, kurių viduje yra mėsa ir sūris  patiks visiems. Jie tiesiog tirpsta burnoje, o aromatas toks, kad neįmanoma apsakyti.

Reikes:

– 350 g faršo

– 100 g kietojo sūrio

– 1 svogūnas

– 2 česnako skiltelės

– 5 kiaušiniai

– 5 valg.šaukštai pieno

– druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

Pirmiausia išsikepame kiaušininius blynelius. Dubenėlyje įmušam vieną kiaušinį, įberiam žiupsnelį druskos, įpilam vieną šaukštą pieno ir gerai išplakam.


Keptuvę įkaitinam su šlakeliu aliejaus, pilam plakinį ir iškart keptuvę pavartom, kad kiaušinis pasiskirstytų tolygiai per visą keptuvę.

Tada paliekam kepti 1-2 min ir tada su mentele iš kraštų po truputį atskiriam nuo keptuvės ir apverčiam (jei dar jaučiasi, kad limpa prie dugno, leidžiam dar šiek tiek pakepti). Taip iškepam blynelius iš visų kiaušinių.

Į maltą mėsą įberiam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių. Kiekvieną blynelį ištepam plonu sluoksniu maltos mėsos (man gavosi kiekvienam po ~100 g maltos kiaulienos, bet galima bandyti ir dar ploniau).

Tada maltą mėsą ištepam grietinės arba grietinės-majonezo plonu sluoksniu.


Agurkus sutarkuojam burokine tarka ir prie krašto išdėliojam saujelę tarkinio (žr. foto).

Iš tos pusės pradedam vynioti ir suvyniojam blyną į ritinį. Atsargiai perdedam į aliejumi išteptą kepimo formą.

Taip paruošiam visus blynelius.

Sudedam visus į kepimo formą/skardą, dar kartą aptepam grietinės sluoksniu, užtarkuojam sūriu ir šaunam kepti 180 C orkaitėje ~25 min.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page