Idomybes

Kuo geriausia ištepti kepinius

Vištos kiaušinis

Paprasčiausias ir populiariausias mielinės ir sluoksniuotos tešlos glazūravimas yra vištos kiaušinis. Jis naudojamas ir visas, ir vien tik trynys. Pridedama grietinės, pieno arba vandens, taip pat cukraus. Kepinys, išteptas kiaušinio tryniu, įgauna pačią ryškiausią plutelę. Kad spalva nebūtų tokia ryški, trynys skiedžiamas pienu.

Pienas

Glazūravimui taip pat naudojamas šiltas pienas, jis tinka bet kokiam kepiniui. Keltą minučių iki kepimo pabaigos pyragėlius reikia ištepti šiltu pienu, naudojant teptuką, ir vėl sudėti į orkaitę. Tada pyragėliai gražiai „įrausta“. Saldūs pyragėliai ir bandelės įgauna šiek tiek blizgų paviršių, jei ištepama pasaldintu pienu.

Saldi arbata
Kad saldus kepinys įgautų rusvą plutelę be blizgesio, galima pyragėlius prieš kepant ištepti saldžia stipria arbata. Tam reikia 2-3 šaukštus cukraus praskiesti 100 ml karštos plikytos arbatos. Atšalusiu mišiniu ištepti bandeles arba pyragus. Vietoj teptuko galima panaudoti arbatos paketėlį.

Paprastas vanduo
Kad plutelė būtų šviesesnė ir būtų minkštesnė, galima jau iškepusias bandeles, pyragėlius dar karštus sudrėkinti paprastu vandeniu. Gatavus kepinius patepa saldintu vandeniu (arba saldžiu limonadu). Tokie pyragėliai ir bandelės įgauna ryškią, blizgančią plutelę.

Augalinis aliejus ar sviestas
Kad kepiniai turėtų neįprastai minkštą plutelę, pyragėlius ištepam bet kokiu augaliniu aliejumi, saulėgrąžų, alyvuogių ar kukurūzų. Bet ši glazūra nesuteiks blizgančios plutelės. Augaliniu aliejumi galima tepti kepinius iš sluoksniuotos tešlos ar tąsios tešlos prieš kepimą.

Grietininė glazūra
Prieš kepant labai gerai yra saldžius pyragėlius ir bandeles ištepti grietinės,  sviesto ir miltų mišiniu, ant viršaus pabarstant cukraus. Šios glazūros paruošimui, grietinę reikia gerai išmaišyti su miltais, o tada sumaišyti su atvėsintu lydytu sviestu. Mišinį dar kartą gerai išmaišyti iki vienalytės lygios masės.

O kuo jūs tepate kepinius?

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page