Receptai

Bulvių „lizdai“ su grybais yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas

Šiuos apetitiškus lizdus galima patiekti kaip šiltą užkandį arba kaip švelnų garnyrą prie mėsos, paukštienos ir žuvies.

Arba galima iškepti bulvių lizdus iš anksto, 1-2 dienas laikyti šaldytuve, o patiekimo dieną tiesiog
pašildyti.

Ingredientai:

– bulvių košė – 1000 g iš maždaug 5 didelių bulvių
– kiaušiniai – 2 vnt
– pievagrybiai – 200 g
– grietinė – 90 g
– svogūnas – 30 g
– puskietis sūris – 50 g
– druska – pagal skonį
– juodieji pipirai – pagal pageidavimą

Paruošimas:

Paruošti būtinus ingredientus. Pievagrybius gerai nuplauti, nuvalyti gruntą šepetėliu.

Svogūnus smulkiai supjaustyti.

Pievagrybius irgi supjaustyti nedideliais gabalėliais.

Apkepti svogūnus nedideliame aliejaus kiekyje, dėti pievagrybius ir ruošti kartu kelias minutes.

Dėti į grybus grietinę, permaišyti, berti druskos ir pipirų pagal skonį.

Uždengti plėvele arba perdėti į dėžutę ir dėti į šaldytuvą (jei ruošiate iš anksto).

Paruošti bulvių košę. Košę sumaišyti su kiaušiniais.

Jei košė per šalta, tai truputį ją pašildyti (maždaug iki kambario temperatūros), kad ji suminkštėtų.

Dabar darome pačius bulvių lizdus su grybais.

Bulves dedame į skardą konditeriniu maišeliu su antgaliu arba paprasčiausiai valgomuoju šaukštu.

Į kiekvieno lizdo centrą įdedame grybų įdarą ir pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu.

Kepti lizdus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min, kol apskrus.

Gatavus bulvių lizdus su grybais sudėti į lėkštę, esant pageidavimui pabarstyti žalumynais.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page